Haber ve Etkinlikler

SÖMESTİRİ MESLEKİ GÖZLEMLE DEĞERLENDİRDİK

t-MBA eğitim modelinin önemli çalışmalarından birisi olan Mesleki Gözlem kapsamında öğrencilerimiz ilgi duydukları meslekleri uzmanlarından tanıdılar.

ETİKETLER : mesleki gözlem , t-mba , lise eğitimi , kariyer seçimi , meslek seçimi , t-mba eğitimi , mba
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da yarıyıl tatillerini Mesleki Gözlem ile değerlendirdiler. Mesleki Gözlem ile öğrencilerimiz kariyer eğilimlerine göre gelecekte seçmeyi planladıkları mesleklerle ilgili bilgi edindiler. t-MBA Mesleki Gözlem çalışmasında öğrenciler Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarında görev yapan meslek uzmanlarına merak ettikleri mesleklerle ilgili sorular sorup bilgi aldılar.

 

t-MBA Mesleki Gözlem, öğrencilere gelecekteki meslekleri ile ilgili bilinçli kararlar alma imkanını sunar. Kariyer seçiminin bilinçli şekilde planlanması, gençlerin iş yaşamında verimlilik ve motivasyonlarını arttırmada büyük bir öneme sahiptir. Mesleki Gözlem, öğrencilere profesyonel gözlem yapma ve saha deneyimi kazanma fırsatı verir. Doğa Koleji öğrencileri 9. sınıftan itibaren 11. sınıfa kadar Mesleki Gözlem uygulamasına katılarak hayallerindeki doğru mesleği belirlemeye çalışır. Gözlemledikleri mesleğin kendilerine uygunluğunu keşfeden öğrencilerimiz, geliştirmeleri gereken yetenekleri hakkında bilgi sahibi olurlar.








 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL