t-MBA ÖĞRENCİ MECLİSLERİ “BU KIŞ BENİ SEN GİYDİR 2” PROJESİYLE 8000 İHTİYAÇLI ÖĞRENCİYİ GİYİNDİRDİ!

Gururluyuz! Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisleri ikincisini gerçekleştirdikleri “Bu Kış Beni Sen Giydir” sosyal sorumluluk projesiyle Türkiye’nin çeşitli illerindeki devlet okullarında okuyan 8000 ihtiyaç sahibi öğrenciye kışlık giysi hediye etti.

ETİKETLER : sosyal sorumluluk , yardım kampanyası , t-MBA , öğrenci meclisi , t-mba eğitimi , lise yardım projesi

Eğitim hayatını güç şartlarda sürdüren çocuklar için önemli bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiren Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisleri, “Bu Kış Beni Sen Giydir 2” adını verdikleri proje ile bu durumdaki öğrenci kardeşlerine yardım eli uzattı.

Doğa Koleji t-MBA eğitim modeli ile öğrencilerinin yaşadığı ülkeye, topluma duyarlı bireyler olarak yetişmesine büyük önem veriyor. Bu amaçla öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını teşvik ediyor. Son olarak “Bu Kış Beni Sen Giydir” projesini gerçekleştiren Doğa Koleji öğrencileri, binlerce dar gelirli öğrenci arkadaşına soğuk kış aylarında sıcak bir el uzattı.

Kendi Projelerini Kendileri Yönettiler

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Doğa Koleji’nin Türkiye’nin çeşitli illerindeki tüm kampüslerinden öğrenciler, projenin her aşamasını kendileri yöneterek, ihtiyaç sahibi devlet okullarını belirlediler. Ardından öğrencilerin kıyafet bedenlerini tespit ettiler. Okullara astıkları afişler ve sosyal medya aracılığı ile projelerini Türkiye’nin dört bir yanına duyuran öğrencilerin bu anlamlı projelerine duyarsız kalmayan veliler ve sponsor bağlantıları ile proje çığ gibi büyüdü. Kampüslerinde ağırladıkları rol model seminer konuklarına projelerini anlattı ve projeye dahil ettiler.

8000 bin Çocuğu Baştan Ayağı Giyindirdiler

Öğrenciler, kendi çabalarıyla kazak, pantolon, mont ve bottan oluşan yeni kıyafetleri topladıkları bağışlar ile satın aldılar. Doğa Koleji’nın tüm kampüslerindeki Öğrenci Meclislerinde görev alan 480 öğrenci, daha sonra tespit ettikleri okulları tek tek ziyaret ederek onları büyük heyecanla bekleyen kardeşleri ile bir araya geldiler. Türkiye’nin her bölgesine giden öğrenciler, topladıkları mont, pantolon, kazak ve bottan oluşan kışlık giysi paketlerini ihtiyaç sahibi çocuklara kendileri teslim etti.

1 ay süren proje sonunda öğrenciler, aralarında İstanbul, Bursa, Ankara, Tekirdağ, Diyarbakır, Malatya, Van, Batman, Antalya, Manisa, Erzincan,  Gaziantep,  Kütahya,  Ünye ve Şanlıurfa’nın da yer aldığı 50 ilde 8000  öğrenciye ulaştı. Öğrenci Meclisleri bu anlamlı projeleri nedeniyle çeşitli ilçe belediyeleri ve kaymakamlar tarafından da tarafından tebrik edildi,  teşekkür belgeleri ve plaket ile onurlandırıldı.

“Onların bedenleri ısındıkça bizim de kalplerimiz ısındı”

Projeyi yürüten öğrencilerden Samsun Meclis Başkanı Tuana Yurtseven proje için “Dünyada yardıma ihtiyacı olan çok insan var. Biz her ne kadar haberdar olmasak da bizim hayatlarımızın dışında da hayatlar var. Biz de bu projeye başlarken o hayatlara yardım eli uzatmayı amaçladık. Bizimle ortak paydada olan insanların varlığını bilmek bizi daha da güçlendirdi. Onların bedenleri ısındıkça bizim de kalplerimiz ısındı” dedi.

“Öğrenci Meclisleri olarak daha çok minik yüreğe dokunacağız”

Projeyi yürüten öğrencilerden Ünye Meclis Başkanı Osman Efe Düzgün projeyi “Öğrenci kardeşlerimizi gördüğümüzde yardım etmek ve paylaşmak gibi büyük bir erdemin bize manevi kazanımlarına ulaştık.  Yaşadığımız bu hüzünlü mutlulukla her sene daha da fazla öğrenciye ulaşacağımıza inanıyorum. Öğrenci meclisleri olarak hep birlikte daha çok minik yüreğe dokunarak onları ısıtmanın gururunu yaşayacağız. Bu proje sayesinde sahip olduğumuz imkanları daha bilinçli bir şekilde kullanabilecegimizin farkına vardık” sözleriyle açıkladı.

“Hayatımda ilk defa bir devlet okulu yöneticisi ile proje üzerine konuştum”

Projeyi yürüten öğrencilerden Ataşehir 3 Meclis Başkanı Ege Çiftçi proje için; “Projemizin ilk toplantısı yaptığımızda etkili ve faydalı bir çalışma olacağını anlamıştım. Okulumuzda afişlerimizi astıktan sonra tüm öğrencilerimizin projeye katkıda bulunmak için elinden geleni yapması bizi mutlu etti. Hayatımda ilk defa bir devlet okulu yöneticisi ile proje üzerine konuştum ve projeyi tamamlamak için daha da motive oldum. Şuan da 110 kardeşimize destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.