t-MBA ÖĞRENCİ MECLİSLERİ EĞİTİM KAMPI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ! GELECEĞİN LİDERLERİ YİNE ANTALYA’DA BULUŞTU!

Doğa Koleji t-MBA Bölümü tarafından her yıl düzenlenen “Öğrenci Meclisleri Eğitim Kampı” tüm Türkiye meclis başkanlarının katılımıyla Antalya’da başarıyla gerçekleşti. Edinilen bilgi ve kazanım çerçevesinde öğrenciler geleceğin liderleri olma yolunda ilk adımlarını attı.

ETİKETLER : öğrenci meclisi seçimleri , t-mba , seçim , eğitim kampı , çetin yılmaz , liderlik eğitimi , inovasyon , girişimcilik eğitimi , lise eğitimi , proje yönetimi

Öğrenci Meclisleri Eğitim Kampı, tüm Türkiye Doğa Koleji Meclis Başkanlarını bir araya getirerek geleceğin liderlerini belirledi. Öğrenci Meclisleri Başkanı Betül Erok hocamızın açılış konuşması ardından öğrenci meclisleri yönetimi ve liderlik sunumu ile başlayan program t-MBA Bölüm Başkanı Jalan Korkmaz hocamızın yeni nesil liderlik eğitimi ile devam etti. Bilişim ve teknoloji alanında gerçekleştirdiği çalışmaları ile tanınan Gazeteci - Yazar Serdar Kuzuloğlu’nun etkili sunumu ile öğrencilerimiz yeni bakış açıları edindi.

Yaklaşık 400 Meclis Başkanı ve meclis üyesinin katıldığı 3 günlük eğitim kampı boyunca Marmara Üniversitesi öğretim görevlilerinden kendi yönetecekleri alanlara yönelik eğitimler aldı. Öğrencilerimiz “Girişimcilik ve İnovasyon” eğitimini, Yrd. Doç. Dr. Cem Çağrı Dönmez’den, “Proje Yönemi ve Sosyal Medya Kullanımı” eğitimini Doç. Dr. Serol Bulkan’dan, “Network Oluşturma” eğitimini de Prof. Dr. Özalp Vayvay’dan aldı. Yönettikleri alanlara göre gruplara ayrılan meclis öğrencilerimiz Etik Değerler ve Sosyal Sorumluluk ile “Ekip Yönetimi ve Liderlik” eğitimini Yrd. Doç. Dr. Süleyman Serdar Yörük’den, “Bütçe Oluşturma ve Yönetme” eğitimi de Prof. Dr. Bülent Mertoğlu’ndan aldı.

Eğitim Kampı’nın kapanış törenine katılan Doğa Koleji Akademik Koordinatörü Dr. Sanem Bülbül Hüner, t-MBA Eğitim Modeli'nin kazanımlarından bahsederek öğrenci meclislerine seçilen öğrencilerimizin güçlü yanlarına vurgu yaptı. İyi bir liderde olması gereken özelliklerin duygusal zeka ile eleştirel düşünmenin bir kombinasyonu olduğunu vurgulayarak geleceğin liderlerine önemli mesajlar verdi.

Farklı alanlarda aldıkları eğitimlerle farklı bakış açıları edinen meclis öğrencilerimiz daha vizyoner ve donanımlı bir şekilde kampüslerine geri döndü. Kendilerine yeni ufuklar açarak edindikleri bilgilerle daha profesyonel bir şekilde projelerini yönetecek olan meclis öğrencilerimiz liderlik yolunda ilk adımı attı ve hazırladıkları portfolyo dosyalarına bir sertifika daha eklemenin mutluluğunu yaşadı.