TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARI ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI

Türk Dünyası Kültür Başkenti kutlamaları çerçevesinde Eskişehir Atayurt Okulları'nın organize ettiği Türk Dünyası Çocukları Uluslararası satranç turnuvası Eskişehir Atayurt Okulları Spor Salonu ve Eti Arkeoloji Müzesi'nde devam ediyor.

ETİKETLER : satranç , turnuva

10 ülkeden 126 sporcunun katıldığı turnuvada KKTC’yi Doğu Akdeniz Doğa Okulu öğrencileri temsil ediyor. Azarbaycan, Türkmenistan, Kosova, Kazakistan, Bosna Hersek, Makedonya, Özbekistan, Kırım Özerk Cumhuriyeti, KKTC ve Türkiye’nin katıldığı turnuva 15 Yaş ve 16 Yaş altı kategorilerinde düzenleniyor. Doğa Koleji Satranç Bölüm Başkanımız Beyhan Somalı’nın başarı dilekleriyle KKTC Doğa Koleji Satranç öğretmenl Ahmet Kansal ve Beden Eğitimi Öğretmeni Özgül Kiraz nezaretinde , öğrenciler Perihan Akyürek, Gözde Haksayar, Hakan Başman, Deniz Mutlu, Batuhan Karataş, Fethi Gür, Hüseyin Curcioğlu ve Berk Sarper Eskişehir’de Türk Dünyası çocukları ile tanışma, kaynaşma ve dostça yarışma fırsatı elde ettiler.