TURKCELL "GELECEĞİ YAZANLAR UYGULAMA MARATONU"NDA DOĞA’NIN UYGULAMALARI ÖRNEK OLARAK ANLATILDI

Turkcell tarafından gerçekleştirilen ve genç yazılımcılara uygulama geliştirme yolunda ışık tutmayı hedefleyen “Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu” açılışında sunum yapan Doğa Okulu Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Ömeroğlu eğitim sektörüne kazandırdıkları uygulamaları genç yazılımcılarla paylaştı.

ETİKETLER : Geleceği Yazanlar Uygulana Maratonu , Bilgi Teknolojileri , Ömer Ömeroğlu , Turkcell , sunum , yazılım

Türkiye çapında 18 farklı ilden 141 geliştiricinin ve 27 farklı şirketten 42 danışmanın katılımıyla gerçekleşen “Geleceği Yazanlar Uygulana Maratonu” genç yazılımcılara yeni ve yaratıcı uygulamalar geliştirme yolunda öncülük etmeyi hedefliyor. Etkinliğin açılışında sunum yapan Doğa Okulu Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Ömeroğlu, Doğa Koleji’nin vizyonunu ve eğitim sektöründe benzeri olmayan yenilikçi yaklaşımlarını genç yazılımcılarla paylaşarak onlara eğitim alanında yapılabilecek yeni çalışmalarla ilgili ilham veren bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda Doğa Koleji’nin mevcutta kullandığı uygulamaları ve ileride planladığı projeleri anlatan Ömeroğlu özellikle vizyoner ve inovatif olmanın teknolojik uygulamalar geliştirirken ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Doğa Okulu eğitim sektöründen örnek olan birçok teknolojik uygulamaya imza atarak sektörde öncü bir rol oynuyor. Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu’nda Doğa Koleji’nin teknolojik uygulamaları arasında yer alan tabletli eğitim, mobil finans, mobil veli-öğrenci iletişimi, online alışveriş gibi birçok uygulaması ile ilgili bilgi verildi. Bu uygulamaları yıllardır başarı ile kullanan ve her yıl yeni uygulamalarla verdiği hizmeti zenginleştiren Doğa Koleji’nin vizyoner yaklaşımı genç yazılımcılara ışık tuttu.

Turkcell’in mobil yazılım seferberliği olarak başlattığı ve her seviyeden yazılımcının eğitim alabildiği “Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu” boyunca 52 proje hayata geçirilmek üzere olgunlaştırıldı.