TÜRKİYE SATRANÇ ŞAMPİYONASI’NDA BÜYÜK BAŞARI!

2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda 1459 sporcu arasından zirveye !! 6 satranç milli sporcumuz aldıkları kupa ve madalyaları ile gurur tablosunda yerlerini aldılar.

ETİKETLER : Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası , Beyhan Somalı , Doğa Okulu spor başarıları , spor , satranç , şampiyona , Nehir Uysal , Ekin Barış Özenir , Şerife Ecenaz Ören , Emir Gülbeyaz , Önder Altunbay , Ceylin Tikveşli

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası, 26 Ocak 2014 Pazar günü saat 15.40'da açılış töreni ile başladı. Aspendos I salonunda açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, şampiyonanın sembolik açılış hamlelerini sırayla üç ayrı salonda Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Federasyon Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Şencan, Ahmet Arda Kılıç, Mustafa İmamoğlu ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Olgun Kulaç ile birlikte gerçekleştirdi. Türkiye Küçükler Şampiyonası'na 63 il ve KKTC'den tam 1459 sporcu katıldı. Tüm sporculara federasyon tarafından katılım belgesi verildi. Kategorilerin şampiyonları ve ulusal takım havuzuna giren sporcuların ödülleri 31 Ocak 2014 saat 16.30'da Limra Otel Aspendos I salonunda yapılan tören ile verildi. Türkiye Küçükler Şampiyonası'nda 6 satranç sporcumuz bir hafta boyunca süren zorlu maçlar sonunda üstün performans göstererek milli takım havuzuna girdi. Satranç bölüm başkanımız Beyhan Somalı sporcularımızı üstün başarılarından dolayı kutlayıp, kendilerini  tebrik etti.

Milli takım havuzuna giren satranç sporcularımız;

7 Yaş Kızlar - Nehir Uysal 9 Yaş Kızlar - Ceylin Tikveşli 10 Yaş Genel - Ekin Barış Özenir 10 Yaş Kızlar - Şerife Ecenaz Ören 11 Yaş Genel - Emir Gülbeyaz, Önder Altunbay