ÜMMİYE KOÇAK AMERİKA’YA UZANAN BAŞARI HİKAYESİ İLE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE ÖĞRENCİLERİMİZE İLHAM VERDİ!

Çamlıca Kampüsü t-MBA Liderlik Akademisi öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazanan Ümmiye Koçak’ı kampüslerinde ağırladı.

ETİKETLER : ümmiye koçak , t-mba , liderlik akademisi , avrasya film festivali , dünya kadınlar günü , çamlıca doğa

Okumayı çok istemesine rağmen ilkokuldan sonra okula gönderilmeyen Ümmiye Koçak, Mersin’in Arslanköy’üne gelin gittikten sonra köy kadınlarının yaşadıkları sorunları dünyaya göstermek için 2001 yılında “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu”nu kurdu. Sıra dışı başarı hikayesini o yıllardan başlayarak anlatan Koçak,  Anadolu’dan Amerika’ya uzanan yaşam öyküsünü öğrencilerimiz ile paylaştı.

Başarılı oyunlar derleyen grup, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festiveli’nde sahne almasıyla geniş kitleler tarafından duyulmuş, azim, cesaret ve çalışkanlığı ile Ümmiye Koçak örnek gösterilen bir isim olmuştur. 17 tiyatro oyunu yazan Türkiye’nin dört bir yanından 70 bine yakın kişi tarafından izlenen Koçak, öğrencilerimize Türk Kadınının gücünü bir kez daha göstermiştir.

Başarılı kimliği ile fark yaratan Koçak, kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan “Yün Bebek” filmini yazması ve yönetmesi hayatında büyük başarılara ulaşmasını da beraberinde getirmiştir. . 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde galası yapılan film, Ümmiye Koçak’a New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazandırmıştır. 2017 yılında ise Ümmiye Koçak, Real Madridli dünya yıldızı futbolcu Cristiano Ronaldo’nun oynadığı Türk Telekom’un reklam filminin yönetmeni olmuş ve ismi artık tüm dünya tarafından tanınmıştır.

Başarı ile perçimlenmiş hayat öyküsünü öğrencilerimiz ile paylaşan ve ilham kaynağı olan değerli konuğumuza teşekkür ediyoruz.