YALOVA, İLK ÖZEL FEN LİSESİ’NE DOĞA KOLEJİ İLE KAVUŞUYOR

Doğa Koleji tarafından 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda açılacak olan Yalova’nın ilk özel Fen Lisesi, öğrencilerini bekliyor.

ETİKETLER : yalova doğa , yalova fen lisesi , ali rıza lüle , vefa salman , ali tosun , doğa koleji yalova fen lisesi

Yalova ilk özel Fen Lisesi’ne Doğa Koleji ile kavuşuyor. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Yalova Doğa Koleji  Fen Lisesi’nin  açılacağının müjdesini verdi. Yalova basını ile bir araya gelen Lüle, Yalova’da 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda açılacak fen lisesi ile başarı grafiklerini yükselteceklerini belirtti. Ramada Otelde Doğa Koleji üst düzey yöneticileri ve Doğa Koleji Yalova Kampüsü Kurucusu Oktay Çolak’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda Lüle, "Hedefimiz dünyanın en önde gelen üniversite ve bilim merkezlerine Yalova'dan öğrenci göndermek" dedi. Lüle, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova İl Mili Eğitim Müdür Ali Tosun’a da nezaket ziyaretinde bulunarak fen lisesine dair bilgi verdi ve eğitim sistemine dair görüş alışverişinde bulundu.

Eğitim sektöründe bir anlamda standartları belirleyen, eğitim kalitesinde  başarı  grafiğini her zaman daha yukarı taşımayı temel misyon edinen Doğa Koleji, akademik başarılarının yanı sıra sanat, spor ve sosyal alanlardaki başarılarıyla da öne çıkıyor. Lüle,yeni nesil eğitim’ felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirdiklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz her yıl akademik sınavlarda Türkiye genelinde başarılara imza atıyor, uluslararası çapta ödüller kazanıyor” dedi.

Yalova’nın İlk Özel Fen Lisesi Doğa’dan

İlk ve tek olma heyecanını yaşayan Doğa Koleji Yalova Kampüsü Fen Lisesi geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek. Lüle, “Yalova’da ilk özel  fen lisesi açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yalovalı öğrencilerin akademik başarıları Fen Lisesi ile katlanarak devam edecek, geleceğimizi katkıları büyük olacak” dedi.

Doğa Fen Lisesi ile Ayrıcalıklı Eğitim

Yalova Kampüsü Fen Lisesi’ne ulusal sınavlarda başarı elde etmiş, yeterli puana sahip öğrenciler alınacak. Fen Lisesi alımları kademeli olarak 9. sınıftan başlayarak gerçekleşecek. Fen lisesine girmeye hak kazanan öğrenciler, Doğa Kolejine özgü Talim Terbiye kurulu onaylı Fen lisesi eğitim müfredatı ile ayrıcalıklı bir eğitim görecek. Fen liselerinde proje tabanlı eğitime tabi tutulacak öğrenciler, TÜBİTAK ve uluslararası projelere katılma imkanı bulurken, aldıkları yabancı dil eğitimiyle de dünyaya entegre bir birey olarak yetişecek.