BAŞARI DOĞA’MIZDA VAR!

Doğa Okulları öğrencileri, üniversite sınavlarında gösterdikleri akademik başarıyı, bu yıl bir kez daha ispatladı.

ETİKETLER : doğa anadolu liseleri başarısı , doğa üniversite başarısı , üniversiteye hazırlık programı , YGS-LYS , yurtdışında eğitim , lys başarısı

Doğa Öğrencileri LYS’de ilk 500’de 43 derece aldı. 2016 yerleştirme sonuçlarına göre Doğa Anadolu Liseleri öğrencilerinden 297’si Mühendislik, 123’ü İşletme, 78’i Mimarlık,  63’ü Hukuk, 40’ı Tıp olmak üzere ilk 3 bölüm tercihlerinden birine yerleşti. Yurtdışında okumak isteyen öğrenciler ise Boston, Southampton, Michigan, Kings College gibi prestijli üniversitelere kabul edildi.

Verdiği ‘Yeni Nesil Eğitim’le öğrencilerini hem akademik hem de sosyal anlamda tam donanımlı bireyler olarak yetiştiren Doğa Okulları, 2016 üniversite yerleştirme sonuçlarında yine mezunlarının başarılarıyla adından söz ettirdi. 2016 yılı LYS Türkiye 9.’su Doğa Okulları Şanlıurfa Kampüsü öğrencisi olurken, Doğa Anadolu Liseleri öğrencileri, LYS ilk 500’de 43, ilk 1000’de 67 derece elde etti.

Doğa Anadolu Liseleri Öğrencileri İstediği Üniversiteyi Kazanıyor

Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre, Doğa Okulları Anadolu Liseleri öğrencilerinin %57,50’si ilk 3 tercihine yerleşerek büyük bir başarıya imza atarken, %75,28’i ilk 5 tercihinden birini, %16,77’si 6 ile 10. sıradaki tercihlerinden birini kazanmayı başardı.
Türkiye çapında çeşitli kampüslerden sınava giren Doğa Okulları öğrencilerinden 297’si Mühendislik, 123’ü İşletme, 87’si Psikoloji, 80’i Uluslar arası Ticaret, 78’i Mimarlık, 63’ü Hukuk, 44’ü Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler, 42’si Halkla İlişkiler, 40’ı Tıp,  18’i Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, 15’i Radyo-TV, 32’si Ekonomi, 14’ü Moleküler Biyoloji ve Genetik, 9’u Diş Hekimliği, 5’i Pilot-Pilotaj, 5’i Eczacılık bölümlerine girmeye hak kazandı.

Eğitimlerine yurtdışında devam etmek isteyen öğrenciler ise, ABD, İtalya, İngiltere, Kanada, Hollanda, Almanya, İsviçre, Çin, Japonya, Ukrayna, Rusya, Makedonya’nın seçkin üniversitelerinden kabul gördü.

Türkiye ve Yurtdışından Prestijli Üniversitelerde Okuyacaklar

Mezunların kazandığı üniversiteler arasında Türkiye’den ODTÜ, İTÜ, YTÜ,  Boğaziçi, Marmara, Hacettepe, Koç, Galatasaray Üniversiteleri; yurtdışından ABD’de University of Illinois, University of San Diego, Michigan State, İngiltere’de University of Southampton, Canada’da UBC ve University of Toronto Business, İtalya’da Bocconi, İrlanda’da Dublin Business College da yer alıyor.

Yetkin Eğitimcilerin Özel Hazırlık Programı ile Başarıyı Yakalıyorlar

Doğa Okulları, üniversiteye hazırlık sürecini 4 yıllık bir programa yayarak öğrencilerdeki sınav kaygısını yok ediyor. Yetkin eğitimci kadrosunun YGS –LYS için özel olarak oluşturduğu hazırlık programı ek bir destek almaya ihtiyaç bırakmıyor. Üniversite Hazırlık Programı’nın etkin bir şekilde yürütülebilmesi için özel olarak kurulan YGS-LYS birimi,  üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilere ve ailelerine uzman ve yetkin bir akademik kadro ile danışmanlık yapıyor. Her bir öğrencinin gelişimi, rehber öğretmenler ve eğitim koçları tarafından takip ediliyor.  Büyük çoğunluğu ilk 5 tercihinden birine yerleşen Doğa Anadolu Liseleri mezunları, yurtdışında ise saygın üniversitelerden kabul görüyor,  liseden t-MBA sertifikası alarak mezun oldukları için yurtdışında burslu okuma hakkı kazanıyor.