DOĞA KOLEJİ, ESKİŞEHİR SATRANÇ ŞAMPİYONU OLDU

Doğa Koleji Eskişehir Kampüsü Satranç Takımı, 2019-2020 Okul Sporları Satranç Turnuvası'nda Küçükler Kız İl Birinciliği alarak Eskişehir Şampiyonu oldu.

ETİKETLER : satranç eğitimi , doğa koleji satranç , eskişehir doğa , başarı , satranç başarısı

Doğa Koleji, anaokulu kademesinden itibaren öğrencilerini spor branşlarına yönlendirerek, onlar için bir başarı yol haritası çiziyor. Okul sporlarında Türkiye çapında ve uluslararası müsabakalarda başarılar elde eden öğrenciler, sporu sevmeye erken yaşta başlıyor.

Doğa Koleji Eskişehir Kampüsü Satranç Takımı, 2019-2020 Okul Sporları Satranç Turnuvası'nda üstün bir başarı örneği sergiledi. Öğrenciler, Küçükler Kız İl Birinciliği elde ederek Eskişehir Şampiyonu oldu. Doğa Koleji Satranç Bölüm Başkanı Beyhan BayraktarÖğrencilerimiz katıldıkları müsabakalarda becerilerini geliştirerek, aldıkları eğitimi sahada uyguluyor. Hem de sporun eşit şartlarda mücadele ruhunu yaşamış oluyorlar” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ÇOK YÖNLÜ GELİŞİMİ ÖNEMLİ

Şampiyonada Doğa Koleji Eskişehir Kampüsü’nü temsil eden öğrenciler Efsanur Taktak, Ecrin Kılıç, Beray Özbay ve Elifsu Yıldırım; şampiyonluk heyecanını, antrenörlüklerini yapan Doğa Koleji Eskişehir Kampüsü Satranç Öğretmeni Derya Yaşar ile paylaştı. Satranç Öğretmeni Derya Yaşar, öğrencilerini sadece akademik alanda değil; sanatsal, sportif ve sosyal aktivitelerle de geliştirmenin önemine dikkat çekerek “Bizler, eğitimciler olarak sadece derslerinde başarılı birer öğrenci değil; motor becerileri gelişmiş, ekip çalışmalarında aktif temsil yeteneğine sahip, özgüvenli ve edindiği bilgileri uygulamada başarılı bireyler yetiştirmek gibi bir bilinçle hareket etmek zorundayız” dedi.

ESKİŞEHİR’İN GURURU OLDULAR

Yaşar, “Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmesi için turnuvalara hem bireysel olarak hem de ekip çalışmasıyla katılmaları önem taşıyor. Öğrencilerimiz, il genelinde elde ettikleri başarıyla, Eskişehir’in gururu oldular” diyerek sözlerini sürdürdü.