DOĞA'DA EĞİTİME YÖN VERENLER, EĞİTİM LİDERLERİ ZİRVESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Eğitime yön veren yöneticilerimiz, yeni eğitim yılı hazırlıkları kapsamında organize edilen Eğitim Liderleri Zirvesi için buluştu.

ETİKETLER : eğitim liderleri zirvesi , doğa koleji seminer , acıbadem doğa , ali rıza lüle , erkut bozkurt , mahmut oyman , ahmet şerif izgören , hakan inanır

"Geleceği Yönetmek" temasıyla Doğa Koleji tarafından 21-22 Ağustos'ta ikincisi düzenlenecek olan Eğitim Liderleri Zirvesi'nin ilk gününde; bölüm başkanları, zümre başkanları, halkla ilişkiler yöneticileri, kampüs yöneticileri ve merkezi birimlerinin katılımıyla, yönetim ve organizasyon, beden dili, iletişim, takım çalışması, liderlik konularına değinildi.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Doğa Kolejinin geçtiğimiz eğitim yılındaki yüzde 15'lik büyümesine, artan akademik ve sportif başarısına dikkat çekti. Lüle, Doğa'yı çok daha başarılı bir yılın beklediğini ve el birliğiyle bu yükselişin devam edeceğini belirtti. Ali Rıza Lüle mikrofonu daha sonra Yönetim Kurulu Eğitim Baş Danışmanı Mahmut Oyman'a bıraktı. Oyman, bugün Doğa'nın Türkiye'nin geleceğini inşa ettiğini belirterek "Böylesine büyük bir yapının parçası olmak gurur verici" dedi.

Zirvenin konuk ismi ise kişisel gelişim uzmanı ve İzgören Akademi Genel Müdürü Ahmet Şerif İzgören oldu. Usta konuşmacı Ahmet Şerif İzgören ilham veren bir sunum gerçekleştirdi. En önde yürüme cesareti olan kişilerin iyi bir lider olabileceğinden bahseden İzgören, yeni eğitim öğretim yılına iddialı bir hazırlık yapan Doğa Koleji yöneticileri ve okul müdürleri ile buluştu.

Keyifli sunumuyla katılımcıları adeta büyüleyen İzgören, liderlikte liyakat ve adaletin önemini vurguladı. İzgören özellikle beden dilinin önemine dikkat çekti ve "Ne kadar mücadele ruhuna sahipseniz ekibinize o kadar ilham verirsiniz" dedi. İzgören'in ardından mikrofonu alan Doğa Koleji Genel Müdür Yardımcısı Erkut Bozkurt ise özel okul sektörüne, Doğa'nın vizyonuna, sunduğu ve sunacağı ayrıcalıklara değinerek sadece lider ruhlu eğitimcilerin geleceğin liderlerini yetiştiebileceğini belirtti.

İlk gün programı Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır, eğitimde teknoloji kullanımı konulu sunumuyla eğitim alanlarında teknolojinin nasıl daha verimli kullanılabileceğine değindi. Doğa Kolejinin dünya eğitim teknolojisini yakından takip ettiğini hatırlatan İnanır, kodlama ve robotik derslerine daha çok yer verileceğini de belirtti. Öğrencilerin geleceğin teknolojisine şimdiden hazırlandığını söyleyen Hakan İnanır, bir liderin geleceği inşa ederken "eğitim teknolojilerini" en etkili şekilde kullanması gerektiğini belirtti.

Eğitim Liderleri Zirvesi'nde ikinci gün de dolu dolu geçti. Eğitim Liderleri Zirvesi'nde ikinci gün 'Öğreten Beyinler' sunumu ile Prof. Dr. Sinan Canan'ı ağırladı. Cocukların beynini geliştirecek en önemli faktörün konuşmak ve bilgi paylaşımı olduğunu vurgulayan Canan, öğrendikçe değişimin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. Beyin ve öğrenme sistematiği ile ilgili çarpıcı paylaşımlarla devam eden sunumda okul müdürlerimiz gelecek yıl  için farklı bilglierle hazırlık yaptılar. "Siz imkansız olduğunu söylemedikçe her şey mümkündür" diyen Sinan Canan'a ilham veren konuşması için teşekkür ederiz.

22 Ağustos'ta gerçekleşen ikinci gün programında ayrıca bölüm başkanlarımız ve Akademik Birimler Direktörü Salih Akbay'ın sunumları da yer aldı. Akbay,  yeni dönem eğitim vizyonumuzu müdürlerimizle paylaştı. Saat 17.00'da bitecek olan zirve programı bölüm başkanlarımızın sunumlarıyla devam etti.