RIDERS ARENA'DA ÖĞRENCİLERİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI

RIDERS ARENA DA ÖĞRENCİLERİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI

21.05.2020 | Doğa Koleji

RIDERS ARENA'DA ÖĞRENCİLERİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI

Türkiye'de İTÜ ARI Teknokent A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Acrome Robotics tarafından düzenlenen Riders Arena Online Robot Yarışması'nda 8 Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencimizle finale en çok katılım sağlayan okul olduk. Yarışmanın teması online ortamda çizgi izleyen robot için algoritma geliştirmek ve verilen parkuru çizgi izleyerek tamamlamasını sağlamaktı. 25 Nisan'da başlayan yarışmaya 200 okuldan 600 öğrenci katıldı. Ön eleme yarışmasının ardından 54 lise ve üniversite öğrencisi finalde yarışmaya hak kazandı. Bu 54 öğrenci arasında 8 Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi de bulunuyor.

Yarışma sonunda, yarışma pistini tamamlayan tek kız öğrenci Çayyolu Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Ece Eğri oldu. Ece Eğri aynı zamanda lise kategorisinde 5. olarak yarışmayı başarıyla tamamladı. Bostancı Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencimiz Bora Avcı, Çukurambar Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencimiz Efe Genç de finalde başarı ile yarıştı ve parkuru tamamlayarak lise kategorisinde sıralamalarını aldılar.