1.10.2019 | Doğa Koleji

TEKNOFEST’TE ÜÇÜNCÜ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ PROJELERİNİ ARKADAŞLARINA ANLATTI

Teknofest İstanbul’da “Peltier Maddesi ile USB Girişli Sınırsız Şarj” projesiyle “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nda üçüncü olan öğrencilerimiz derece elde ederek 3.000 TL ödül kazandı. Doğa Koleji Halkalı-2 Kampüsü öğrencilerimiz, projelerini arkadaşlarına ve öğretmenlerine anlattı.

Doğa Koleji Halkalı 2 Kampüsü 11. sınıf öğrencilerimiz Ata Şahiner ve Işıl Küp tarafından geliştirilen, cihazların sınırsız şarj edilmesini hedefleyen proje, Teknofest İstanbul’da üçüncü olarak 3.000 TL ödül kazandı. Öğrencilerimiz, projelerini önce Teknofest’te jüri karşısında, şimdi de Acıbadem Kampüsü’nde arkadaşlarına ve öğretmenlerine anlattı. Öğrenciler, projenin detaylarını ilgiyle takip ederken, arkadaşlarına projeleriyle ilgili sorular sordu. Sunumu takip eden öğrenciler, projenin Teknofest’e katılım konusunda kendilerine de cesaret verdiğini söyledi.

“Peltier Maddesi ile USB Girişli Sınırsız Şarj” projesi, elektrik akımı üreterek telefon, mp3 çalar, radyo ve kamera gibi elektronik cihazların sınırsız şarj edilmesini hedefliyor.