TÜRKİYE GENELİ 4.BİLİM KAMPI PROGRAMI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Doğa Koleji Fen Bilimleri Bölümü tarafından Antalya’da düzenlenen Türkiye Geneli 4. Bilim Kampı Programı, 10-17 Nisan tarihleri arasında başarıyla gerçekleşti.

ETİKETLER : bilim kampı , doğa koleji bilim kampı , gökyüzü gözlem , memduh sami , ethem derman , bilim çalıştayı , ay gözlemi

Doğa Koleji olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlemekten gurur duyduğumuz Bilim Kampı Programı, 630 öğrenci, 63 öğretmen ve akademisyenlerin katılımıyla 10-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Dört gün süren ve dolu dolu geçen kampın açılış konuşmasını yapan Doğa Koleji Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Rezan Bozkurt: “Geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızın yeteneklerini destekleyerek geliştiriyor ve onlara araştırmacı bir ruh kazandırıyoruz.” dedi.

Öğrencilerimizle çalıştayda buluşan Astronom Prof. Dr. Ethem Derman, öğrencilerle Astronomi ve Uzay Bilimleri üzerine sohbet etti. Evrendeki maddelerin niteliklerini, hareketlerini ve konumlarını inceleme ile ilgili eğitim veren Derman, Astronomi ve Uzay Bilimleri programında başarılı olabilmek için, her şeyden önce, bilimsel meraka sahip, bu bilim dalına ciddi bir ilgi duyan, sabırlı bir gözlemci olması gerektiğini ifade etti. Astronomi ve Uzay Bilimlerini anlamak için geliştirilen ‘Planetaryum Gösterim’ ile tüm öğrencilerimizin öğrenme süreci eğlenceye dönüştü. Optik teleskop ile her öğrencinin bizzat “deneyimleyerek” katıldığı ‘Gece Gözlem Etkinliği’ ile Ay gözlemi yapıldı.

Bilim Uzmanı Doç. Dr. Memduh Sami Taner ve ekibinin yaptığı atölye çalışmalarıyla, fen bilimlerinin doğası ile fizik, kimya ve biyolojinin günlük yaşamla ilişkisini yaparak ve yaşayarak öğrendiler. Bilimsel olaylar üzerinde inceleme, gözlem ve deney yapma becerisi kazandılar. Bilimin heyecan verici ve keyifli taraflarını çeşitli deneyler yaparak keşfettiler.

Coşkuyla geçen kampın ardından küçük mucitlerimiz yüzme havuzunun keyfini çıkardı. Günü akşam yemeği ve eğlenceyle tamamlayan öğrencilerimiz, büyük bir eğitim organizasyonun içinde yer almanın haklı gururunu yaşadı.

Kampın son gününde resmi sertifika töreni düzenlendi. Kampa katılan bütün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz törende sertifikalarını aldılar. Öğrenciler, bu programla bilimsel çalışmalara karşı bakış açılarının değiştiğini, böyle büyük bir programa katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.