UZAY ÇAĞI SUNUMU ve DOĞA KOLEJİ UZAY SERGİSİ AÇILIŞI CANLI YAYINI 4 HAZİRAN'DA!

NASA JPL (Jet Propulsion Laboratory )'de derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırmacı olarak çalışan Dr. Umut Yıldız, Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretmenimiz Armağan Korkmaz'ın moderatörlüğünde uzay hakkında merak edilen soruları cevaplıyor.

ETİKETLER : umut yıldız , uzay sunumu , mars görevi , uzay çöpü , nasa jl , uzay istasyonu , armağan korkmaz , Jet Propulsion Laboratory

NASA Astrofizikçisi Dr. Umut Yıldız, küçükten büyüğe her yaş grubuna hitap edecek güncel uzay çalışmaları ile ilgili sunumu, uzay çöpleri konusunda farkındalık yaratacak açıklamaları ve öğrencilerimizin "Roketimle Uzaydayım", "Uzay Çöplerini Toplayan Uzay Aracım" ve "Uzay Çöplerini Geri Dönüştüren Uzay Tesisi" temalı tasarımlarının yer aldığı Uzay Sergisi açılışıyla 4 Haziran'da canlı yayınımıza konuk oluyor.

Öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm izleyicilerimiz için uzay alanında en doğru bilgiyi vermek için hazırlanan canlı yayın programımızda NASA’ya ait Jet Propulsion Laboratory (JPL)'de Dr. Umut Yıldız’ın pandemi sırasında güncel uzay çalışmalarının yer aldığı sunumunu izleyeceğiz. Uzay Bilimleri Öğretmenimiz Armağan Korkmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan canlı yayında NASA’nın iki astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu'na göndermek için fırlattığı yeni araç hakkında önemli bilgileri öğrenecek, Temmuz ayında gönderilmesi planlanan Mars görevini konuşacağız. Türkiye’ye düşen gök taşını ve astronomiye dair daha bir çok önemli konuyu ilk ağızdan dinleyeceğiz.

4 Haziran saat 17.00'de gerçekleşecek yayında ayrıca uzay çöpleri ile ilgili farkındalık oluşturacak bilgiler eşliğinde öğrencilerimizin tasarımlarının yer aldığı Türkiye’deki ilk sanal Uzay Sergisi açılışını gerçekleştireceğiz. İzleyicilerimiz sergide anaokulu 5 yaş ve birinci sınıf öğrencilerinin roket tasarımlarının yer aldığı “Roketimle Uzaydayım” temalı çalışmaları, 2. ve 3. sınıf öğrencilerimizin "Uzay Çöpü Toplayan Uzay Araçları" ve 4. sınıf öğrencilerimizin "Uzay Çöplerini Geri Dönüştüren Uzay Tesisi" tasarımlarıyla tanışacak ve daha sonra da sanal olarak sergiyi ziyaret edebilecekler.

Canlı yayınımızı YouTube kanalımızdan veya www.dogakoleji.k12.tr/canliyayin/ adresimizden izleyebilirsiniz. İyi seyirler!