ZÜMRE TOPLANTISINDA YKS TERCİH DÖNEMİ KONUŞULDU

Doğa Koleji Türkiye kampüsleri lise rehber öğretmenleri, yıl sonu değerlendirme ve tercih zümresinde buluştu. Bostancı Doğa Kolejinde gerçekleşen zümre toplantısında YKS Tercih Danışmanlığı günün en önemli konusu oldu.

ETİKETLER : zümre , yks , üniverste tercihi , doğa koleji lise eğitimi , lise rehberlik , zümre toplantısı

Zümre toplantısında PDR ve resmiyet, YÖS ve yurtdışı üniversite danışmanlığı, Doğa Kişilik Temelli Yönlendirme Testi (D-KTYT) ve proje modelli lise gibi önemli başlıklar konuşuldu. Kurum Müfettişi Metin Atasoy, PDR’nin okullardaki rolünü ve önemini hem resmiyet hem uygulama açısından vurguladı.

Yurtdışı Üniversite Danışmanı Alper Karayama ise tercih danışmanlığı sürecinde YÖS ve yurtdışı üniversiteler konusunda öğrenci ve velilere ne tür bilgiler paylaşılabileceğinin altını çizdi.

Rehberlik Koordinatörü Sibel İzgimanTercih danışmanlığı, kariyer danışmanlığının önemli bir parçasıdır. Rehber öğretmenlerimiz bu konuda uzmandırlar ve bu bilinçle hareket ederler. Tercih, puana göre oluşturulan bir liste değildir. Öğrencilerimize dört yıl boyunca kariyer danışmanlığı yaparak, test ve envanterler uygulayarak, bireysel görüşmelerle, kendilerine gelecek hedefleri belirleme konusunda destek olduk. Tercih süreci, öğrenciyi bazen sınav hazırlık sürecinden daha çok zorlayabiliyor. Bu nedenle öğrencileri doğru yönlendirmek için öğrenciyi çok iyi tanımak gerekiyor. Bazen tercih görüşmelerinde psikolojik danışma becerilerimizi de kullanıyoruz. Tercih, uzmanlık işidir” dedi.

YKS sonuçlarının 18 Temmuz’da açıklanacağını söyleyen İzgiman, tüm rehber öğretmenlerin bu tarih itibariyle kampüslerinde göreve başlayacaklarını, öğrenci ve velilere tercih danışmanlığı ile ilgili randevu vereceklerini ifade etti. “Öğrencilerimiz liseden mezun oldu ancak elbette ki öğrencilerimize tercih döneminde de desteğimiz devam ediyor. Doğa Koleji olarak tüm öğrencilerimizin bir üniversiteye yerleşene kadar yanlarındayız. ÖSYM yerleşme sonuçlarını açıkladığında, üniversite başarılarını kutlayarak onlarla vedalaşıyoruz” dedi.