“DESTINATION IMAGINATION” TURNUVALARINDA BÜYÜK BAŞARI!

Kurtköy Doğa Ortaokul 5, 6, ve 7. Sınıf öğrencileri, 28 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Destination Imagination 216 Bölgesel Turnuvalarında 15 Okul arasından ilk 3’e girerek ikinci ve üçüncülüğü elde etti.

ETİKETLER : Kurtköy Doğa Koleji , ortaokul , destination , imagination , turnuva , başarı , eğitim , yaratıcılık , beceri , yetenek , Instant Challenge , grasshopper , Improvisional

Geçen sene de Amerikan Robert Koleji’nde gerçekleştirilen Destination Imagination 216 Bölgesel Turnuvalarında Kurtköy Doğa, Grasshopper adlı takımıyla Improvisional Challenge, D kategorisinde üçüncülüğü elde etmişti. Bu yıl düzenlenen turnuvalara D kategorisi olan Improvisional (doğaçlama) ve Instant Challenge (Anlık Görev) kategorilerinde iki ayrı takımla katılım sağlandı. Turnuvalarda okulumuz, Özel Bilfen, Eyüboğlu, Enka, Sezin, Atafen, Fen Bilimleri gibi okullarla yarıştı. Büyük başarı için öğrencilerimizi ve değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Turnuvaların yanı sıra öğrencilerimiz, iki gün boyunca çeşitli oyun ve etkinliklerle çok keyifli saatler geçirdiler.

Öğrencilerimize yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma, kendilerine has yeteneklerini geliştirme ve problem çözme becerileri kazandırmak amacıyla DI kulüp saatlerinde çalışmalar yapıp turnuvalara hazırlık yaparlar. DI gençlere hayatları boyunca kullanacakları becerileri güvenli bir ortamda ve eğlenceli bir şekilde kazandırma olanağı sunar.

DESTINATION IMAGINATION NEDİR ?

Dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination, ABD’nin 50 eyaletinde ve 40 farklı ülkede uygulanmaktadır. Destination Imagination takımları yaratıcı çözüm geliştirme sürecini ve kullanacakları araçları öğrenir, seçtikleri takım yarışması dalında çözümlerini geliştirir ve doğaçlama becerilerini geliştirmek amacıyla anlık projeler üzerinde çalışırlar. Destination Imagination genel olarak öğrencilere takım çalışması, problem çözme, işbirliği, zamanı iyi kullanma ve iletişim becerileri kazandırmayı hedefler. Bu hedefler doğrultusunda takımlar 1 yıl boyunca anlık ve takım görevlerine hazırlanır ve yerel olarak düzenlenen turnuvalarda okullarını temsil eder. Yerel turnuvalarda birincilik alan takımlar ABD’nin Knoxville, Tennesse Eyaleti’nde her yıl düzenlenen Global Finals yarışmalarına katılmaya hak kazanırlar.