ANKARA DOĞA KAMPÜSLERİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ’NDE

Ankara Doğa Okulları İncek Kampüsü Lise Öğrenci Meclis Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile kongre açılış konuşmalarında yer aldı.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , konferans , ekoloji , rüzgar enerjisi , zeynep nuran sütçü , rüzgar enerjisi birliği , ali rıza alaboyun

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB), 4-5 Kasım 2015 tarihleri arasında organize ettiği 4. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK 2015), Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleşti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un katılımlarıyla Ankara’ da ilki gerçekleşen kongrede enerji, enerji kaynakları, yatırımlardan finansmana, rüzgar yan sanayisinden, rüzgar hukukuna kadar birçok konu ele alındı. Kongreye enerji ve enerji verimliliğine verdiği önem ile tek eğitim kurumu olarak katılan Doğa Okulları en üst düzey protokol ile açılış konuşmalarında yer aldı.

Kongre açılış konuşmalarında yeralan Ankara Doğa Okulları İncek Kampüsü Lise Öğrenci Meclis Başkanı Zeynep Nuran Sütçü yaptığı konuşmasıyla tüm protokolün büyük beğenisini kazandı. Doğru enerji kaynaklarını kullanmanın öneminden bahseden Sütçü, dünyanın geleceğini olumlu yönde değiştirebilmenin yenilenebilir enerji kaynaklarından geçtiğini söyledi. Çevreye etkileri düşünülerek elektrik üretimi yapılmasına, enerji verimliliğine önem verilmesine odaklanılması gerektiğini anlatan Sütçü, rüzgarın zamanla fiyatının artma riski olmadığını ve dışa bağımlılık yaratmayacak çevreci bir kaynak olduğunu, bu nedenle kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Doğa Okulları Öğrencilerinin ilkokuldan başlayarak ekoloji dersleri aldığını ve lisede gördükleri t-MBA eğitim programı ile çevre konularında ulusal ve uluslararası projeler ürettiklerini belirten Meclis Başkanı Zeynep Nuran Sütçü, öğrenci meclislerinin dünya çevre gününde, dünya su gününde gerçekleştirdiği projelerden bahsetti. Meclis Başkanımız konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Enerji kaynaklarımızı doğru kullanarak dünyayı daha yaşanabilir hale getirebilir ve gelecek nesillere tertemiz bir çevre bırakabiliriz, izleyici kalmayıp harekete geçme zamanı”

Açılış konuşmalarında TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven , Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA) CEO’ su Giles Dickson, Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi Başkanı (GWEC) Dr. Klaus Rave, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut , EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ ın da yeraldığı kongre’ de öğrenci meclis başkanımız plaketini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’ un elinden aldı. TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven tarafından kurumumuza teşekkür  plaketi takdim edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ali Rıza Alaboyun, Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA) CEO’ su Giles Dickson, Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi Başkanı (GWEC) Dr. Klaus Rave enerji ve  enerji verimliliği, rüzgar enerjisi konularındaki hassasiyetten dolayı kurumumuza teşekkür ederken, öğrencimiz büyük takdir aldı.