Haber ve Etkinlikler

DOĞANIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ; EKOTERAPİ

“Mutlu Çocuklar Doğa’da Öğrenir” diyerek Ekoloji ve Rehberlik Bölümlerinin disiplinler arası yapmış olduğu “EKOTERAPİ-DOĞANIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ” etkinliği ile öğrencilerimizin doğayı keşfetmelerini, çevrelerini anlamalarını ve duyusal deneyimler yaşamalarını destekliyoruz.


Ekoterapi, doğa ile etkileşim yoluyla zihinsel, duygusal ve fiziksel sağlığı iyileştirmeyi amaçlayan bir terapi türüdür. Doğanın ve doğal çevrenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır. Çocuklar için ekoterapi aktiviteleri; onların doğayı keşfetmelerini, çevrelerini anlamalarını ve duyusal deneyimlerini geliştirmelerine teşvik eder.

Doğa Koleji Ekoloji ve Rehberlik Bölümlerinin disiplinler arası yapmış olduğu “EKOTERAPİ-DOĞANIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ” etkinliği ile okul öncesi öğrencilerimizin doğayı keşfetmelerini, çevrelerini anlamalarını ve duyusal deneyimler yaşamalarını destekliyoruz. Kurgulanan beş duyu etkinlikleri ve mindfulness egzersizleriyle öğrencilerimizin bulundukları ortamda doğayı keşfetmelerini, duyusal farkındalıklarını arttırmalarını ve çevreleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı oluyoruz. Açık havada vakit geçirme alışkanlığı geliştirmelerini teşvik ettiğimiz öğrencilerimizi, doğanın güzelliklerini hissettiği ve takdir ettiği bir bilinçle hayatına devam etmesini sağlıyoruz.

Ekoterapi veli bültenimizi incelemek için tıklayınız...
 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL