Doğa Koleji Ortaokul Koordinatörü ve TürkçeBölüm Başkanı Dr. Çiğdem Mollaibrahimoğlu, “Geleceğin Doğa’sı”nda beceri gelişim programlarının, eğitim felsefelerinde odak nokta olduğunu belirtti. Okuma ve yazma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bu organizasyonla öğrencilerin Türkçeyi doğru, etkili, güzel kullanma; yaratıcı, sorgulayıcı, eleştirel düşünme becerilerini kazanırken ekip çalışması bilincini de edinmesi amaçlandı. Öğrenciler, yapay zekâ uygulamalarının etik kurallar çerçevesinde ve yaratıcılığı besleyecek şekilde kullanımına yönelik gerçekleştirilen söyleşi ve atölye çalışmalarında geleceğin becerilerini edindi.
.jpeg)
Anooshirvan Miandji “Düşünen Makine Çağında Düşünen İnsan” adlı söyleşide “Bilim kurgu olmadan teknoloji gelişmiyor.” diyerek yaratıcılığın önemine değindi. Özgür Özbostanlar ise “Yapay Zekâ ve Yaratıcı Yazma” adlı söyleşisinde, yaratıcı insanların dünyaya yön verdiğini vurguladı. Söyleşilerin yanı sıra medya okuryazarlığı amfi dersi, kitap fuarı ve yazarlarla imza etkinliği, yaratıcı yazma atölyelerinden oluşan festival programında kıymetli yazarlar Almıla Aydın, Dr. Nilay Yılmaz, Eda Albayrak, Göktuğ Canbaba, Koray Avcı Çakman, Ömür Kurt, Renan Özdemir, Uğur Önver çocuklarla buluştu. Öğrenciler, eğitim programının sonunda yazarların elinden katılım sertifikalarını aldı.
Eğitim, kültürel paylaşım ve eğlencenin bir arada olduğu Doğa Koleji Türkiye Geneli Yaratıcı Yazarlık Festivali'nin bir sonrakini heyecanla bekliyoruz!
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)